Vragen of interesse? Neem contact op!
marijke@howtoflourish.nl

Over HowToFlourish

HowToFlourish is opgericht door dr. Marijke Schotanus-Dijkstra. Marijke is 34 jaar en moeder van twee jongens: Florian (5 jaar) en Noah (4 jaar). Samen met man en kinderen woont zij in een knus “houten-huisje” in het mooie Bilthoven, vlakbij de bossen. Sinds 2009 werkt zij als wetenschappelijk onderzoeker, momenteel bij het Center for eHealth and Wellbeing Research aan de Universiteit Twente. Daar promoveerde ze in december 2016 op het onderwerp floreren, oftewel hoe kun je gelukkig zijn én een betekenisvol leven leiden voor jezelf en voor anderen?

Missie

Marijke wil graag zoveel mogelijk vrouwen kennis laten maken met de positieve psychologie en hen inspireren om enkele principes daarvan te integreren in hun dagelijkse leven. Ze doet dit via workshops, online masterclasses, lezingen en trainingsprogramma’s bij bedrijven. Ze is nuchter, realistisch, ambitieus, een doorzetter, ondernemend en resultaatgericht. Deze aspecten vind je terug in de activiteiten die zij aanbiedt.

Hoe doet ze dat zelf?

“Ik heb een enorme groei doorgemaakt sinds ik me heb verdiept in de positieve psychologie en floreren. Ik was onzeker, haalde mezelf naar beneden, legde de lat hoog, was altijd bezig (hollen en weer doorgaan) en ik voelde me vaak ontevreden en onder gewaardeerd. Ik heb geleerd – en leer nog steeds elke dag bij – hoe ik vanuit mijn eigen kracht kan leven. Ik ben nu vooral heel erg dankbaar voor mijn leven, wat ik allemaal mag doen en met wie ik dit leven mag delen. Natuurlijk voel ik me nog wel eens onzeker en heb ik ook negatieve gedachten. Het verschil is dat ik nu keuzes kan én durf te maken in hoe ik graag wil zijn. Dat betekent ook dat ik het pitje soms wat lager zet. En eerlijk gezegd is dat de productiviteit en positiviteit alleen maar ten goede gekomen. Het is een proces, dat gaat met vallen en opstaan. Ik heb dan ook nog eens het geluk dat ik door mijn werk bijna elke dag met geluk en floreren bezig mag zijn.”

Ik vind het ontzettend fijn dat ik nu de mogelijkheid heb om ook andere vrouwen te inspireren en te helpen bij het creëren van een betekenisvoller leven!

“Natuurlijk doe ik niet de hele dag de oefeningen. Ik haal eruit wat ik op bepaalde momenten nodig heb. Je kunt het zien als sporten en gezond eten: Bewegen is goed, maar je hoeft niet elke dag een andere sport te beoefenen om je goed te voelen. Gezonde keuzes maken in wat je wel en niet eet is belangrijk, maar bijvoorbeeld nooit meer chocolade, taart of chips eten lijkt me ook niet echt gezond. Het gaat om de afwisseling en leren aanvoelen wanneer je wat nodig hebt. En dat geldt ook voor je mentale gezondheid. Daar help ik je graag mee!”

Wat klanten zeggen

Onvoorstelbaar hoeveel je in één dag hebt weten te behandelen. Je hebt een prettige manier van vertellen en een rustige uitstraling. Je geeft een fijne warme boodschap waar ik wel wat mee kan. Ga zo door!

Lisanne