Deel jouw floreerrecept

Op zoek naar inspiratie om zelf aan de slag te gaan met floreren? Bekijk op deze pagina de recepten en reacties van anderen! Heb je zelf een floreerrecept? Help anderen door het hier te delen!Reacties op “Deel jouw floreerrecept

 1. Iris schreef
  op

  Ik floreer wanneer er een positief basisklimaat is in mijn omgeving. Daar bedoel ik mee dat mijn gezin en familie geen existentiële zorgen of problemen ervaren. Ter versterking helpt het dan om uit te kunnen kijken naar plezierige gebeurtenissen zoals een vakantie of een verjaardag. Mijn werkende leven heeft op dit alles ook een grote invloed. In een respectvolle omgeving kan ik goed functioneren. Daardoor voel ik dat ik ‘goed’ ben in mijn werk en iets kan betekenen. De inhoud is voor mij belangrijker dan het financiële aspect. Ergens goed in kunnen zijn geeft mij weer voldoende energie om mijn dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Het helpt mij ook dat ik vriendschappen heb op mijn werk, dat zorgt voor een extra positief basisklimaat. Andere mensen ontmoeten die vergelijkbare waarden delen, dat is voor mij erg belangrijk gebleken.

  • Marijke schreef
   op

   Dank je wel voor het delen Iris, heel mooi gezegd zo’n positief basisklimaat!

 2. A.M. schreef
  op

  Ik heb je boek nog niet gelezen, maar ik denk dat ik het meest waarschijnlijk floreer als ik een plan heb. Structuur helpt mij om optimaal te kunnen functioneren, bijvoorbeeld door acties op mijn to-do lijstje af te vinken. Ik vind het fijn om alleen en gefocust te kunnen werken, maar aan de andere kant vind ik het ook prettig om samen te werken met gelijkgestemde mensen. Het is dus zoeken naar een goede mix van je eigen plan kunnen trekken en de juiste sociale omgeving voor jezelf opzoeken, dat je wel het gevoel hebt dat je in de maatschappij past. Harmonie vind ik wel mooi passen bij floreren. Als ik denk aan iemand die floreert dan denk ik aan mijn vroegere huisgenoot die altijd lachte. Ze voelde zich gelukkig in haar leven omdat ze blij was met haar vrienden, haar partner, haar lichaam en haar keuzes. Zij hield net als ik ook van structuur en had elke dag dingen te doen. Ze was bijvoorbeeld betrokken bij de kerk en sport die ze leuk vond. Ik had het idee dat ze zich minder zorgen maakte over sociale dingen dan ik, terwijl ze wel heel zorgzaam en open was en goed met andere mensen kon omgaan.

  • Marijke schreef
   op

   Dat is een mooie aanvulling A.M.! Ik hou zelf ook veel van structuur en kan niet zo goed tegen chaos (bijv. rommel in huis, teveel verschillende acties moeten doen). Erg mooi dat je harmonie noemt, dat vind ik wel echt een goede weergave van floreren!

 3. Ben schreef
  op

  Ik kom tot bloei als ik in contact ben met andere mensen en praat over onderwerpen die me echt interesseren. Wanneer ik met anderen praat die bijvoorbeeld mijn enthousiasme delen om te reizen en een gesprek beginnen over reizen die ze hebben gemaakt en mij tips en ideeën kunnen geven voor toekomstige reizen, dan kom ik innerlijk tot bloei. Hetzelfde gevoel krijg ik als ik op het sportveld sta en trots ben op wat ik met mijn lichaam doe, in de sportschool, op het voetbalveld of als ik gewoon trots ben op een gezond dieet en dus voor mijn lichaam heb gezorgd. Dat vervult me met geluk. Een soortgelijk gevoel heb ik ook als ik over sport praat met anderen en soms nuttige tips kan geven of hen kan motiveren. Daar haal ik veel voldoening uit.

  • Marijke schreef
   op

   Dank je wel Ben, enthousiasme, motivatie, reizen en sporten, allemaal ingrediënten die bij jouw floreerrecept horen!

 4. Jennifer schreef
  op

  Mijn floreer tip is om aan yoga te doen! Als de zon ‘s morgens schijnt geeft dat een extra boost, maar ook op een grijze morgen helpt yoga me om een positieve impact te hebben op mijn dag.

  • Marijke schreef
   op

   Ik kan me voorstellen dat yoga veel invloed heeft op hoe je de dag tegemoet treedt, dank je wel voor het delen van jouw tip, Jennifer!

 5. Wendy schreef
  op

  Mijn floreer tip is om niet alleen maar te dromen, maar je dromen waar te maken. Ook als niet iedereen het begrijpt, als het voor jou goed voelt, volg je hart.

  • Marijke schreef
   op

   Mooi gezegd Wendy, dank je wel! Je dromen laten uitkomen wat anderen er ook van vinden past ook helemaal bij jou!

 6. Hetty schreef
  op

  Ik voel me gelukkig als ik tijd met mijn gezin kan doorbrengen, liefst met koffie en cake :). Natuurlijk zijn ook vrienden hierbij inbegrepen. Wanneer je je realiseert dat je lieve mensen om je heen hebt, dan voel je je gewaardeerd en waardevol. Maar het is ook belangrijk om tijd voor jezelf te hebben en na te denken over de dingen die belangrijk zijn in het leven. Verder is het hebben van een hobby een belangrijk onderdeel om te floreren, omdat je er meestal vrij goed in bent en je je verbonden voelt met gelijkgestemden. Je kunt ook even ‘uitschakelen’ en alles over jezelf en het dagelijks leven vergeten, je goed voelen en genieten. Tot slot, ik kom ook tot bloei wanneer mijn man in mijn buurt is, omdat ik me door hem geliefd voel. Hij maakt het leven de moeite waard om voor te leven door zijn positieve aard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *